Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Verkoop

Ik ontzorg u bij de volledige verkoop van uw woning. Een juiste waardebepaling en helder verkoopplan met een hoofdrol voor mijn actieve verkoop campagnes, leiden in samenspraak met u tot een overzichtelijk stappenplan:

 

STAP 1. WAARDEBEPALING

In uw relatie en samenwerking met een makelaar draait het uiteindelijk om 3 dingen: vertrouwen, communicatie en presentatie. Daarom neem ik graag de tijd om persoonlijk met u en uw woning kennis te maken. Omdat ik de lokale en regionale woningmarkt van binnen en buiten kennen, kan ik de waarde en de courantheid van uw woning glashelder vertalen naar een realistische vraagprijs. Bestemmingsplannen, erfdienstbaarheden, marktposities en alle andere lusten en lasten, die aan uw pand verbonden zijn; ik weeg ze allemaal vakkundig mee.

 

STAP 2. HET PERSOONLIJK VERKOOPPLAN

Aansluitend stel ik een persoonlijk verkoopplan voor u op en bepalen we samen de optimale verkoopstrategie. Ik bespreek hoe wij samen uw woning het beste op de woningmarkt kunnen aanbieden. Ik help u met het verkoop gereed maken van de woning (styling, renovatie/opknap advies) en stel voor uw woning een Funda- en social mediaplan op. Ik stem de manier van presenteren af op de te bereiken doelgroep, of het nou gaat om een stille verkoop of een intensieve verkoopcampagne. Door mijn uitgebreide netwerk en database heb ik toegang tot vele kandidaat-kopers. Ik screen niet alleen mijn eigen database aan woningzoekenden, maar breng uw woning tevens onder de aandacht bij collega-makelaars. Uw woning wordt aangeboden op de Villa Friesland website, social mediakanalen en op Funda. Vanzelfsprekend zorg ik voor een professionele presentatie van uw woning; fotografie van binnen en buiten, drone video’s en drone foto’s, een lifestyle video en plattegronden.

 

STAP 3. BEZICHTIGEN VAN UW WONING

Tijdens bezichtigingen leid ik kandidaat-kopers ongestoord rond door uw woning. Een woning moet je voelen, is emotie. Ik geef kijkers de tijd en laat ze de sfeer van het huis en de omgeving ervaren. Ik sta ze vakkundig te woord, beantwoord vragen en peil hun interesse. Direct na afloop informeer ik u over de eerste indruk en de mogelijke koopbereidheid van de kandidaat-koper. Ook zorg ik voor de juiste follow-up een aantal dagen na de bezichtiging. Wel zo prettig om te weten waar u aan toe bent.

 

STAP 4. DE PRIJSONDERHANDELING

In goed overleg met u onderhandel ik namens u met de kopende partij of de aankoopmakelaar. Uiteraard gebaseerd op mijn gedegen marktkennis en ruime onderhandelingservaring. Daarbij houd ik de overdrachtsdatum en eventuele ontbindende voorwaarden scherp in de gaten. Mijn doel? Een optimaal verkoopresultaat waarbij u tevredenheid voorop staat.

 

STAP 5. De KOOPovereenkomst

Nadat er (mondeling) overeenstemming is over de prijs en de aanvullende voorwaarden, stel ik de koopovereenkomst op. Ik check daarbij nauwkeurig alle afspraken, zoals de prijs, de overdrachtsdatum en de lijst van zaken. Zodra de wettelijke bedenktijd is verstreken, is er sprake van een bindende overeenkomst.

 

STAP 6. DE NOTARIËLE AKTE

Vervolgens wordt de officiële koopakte voor u opgesteld door de notaris. Uiteraard zorg ik ervoor dat alle gemaakte afspraken nauwkeurig, duidelijk en juridisch juist zijn weergegeven. Ook de eventuele lopende garanties op de woning worden overgedragen aan de koper. Een geruststellende gedachte.

 

STAP 7. DE EIGENDOMSOVERDRACHT

Aansluitend begeleid ik u bij de feitelijke overdracht. We lopen samen met de kopende partij de woning nogmaals na en nemen de meterstanden op. Na deze laatste inspectie is het tijd voor de notariële afwikkeling. Na controle en goedkeuring tekent u de akte van levering.

 

STAP 8. DE SLEUTELOVERDRACHT

Tot slot draagt u de sleutels over aan de nieuwe bewoners. De verkoop is rond en u kunt met een gerust hart naar uw nieuwe woning.

Zoekt u een actieve verkoopmakelaar met kennis van de regio? Ik ben u graag van dienst.

Neem contact op!